Èxit de la Reunió d’Usuaris d’Audifilm, #14rua

La nova edició de la Reunió d’Usuaris d’Audifilm, RUA, ha estat un èxit, amb més de 60 assistents, i temes que van captivar l’atenció i participació dels mateixos.

Aquest any la reunió es va celebrar al Mas de Sant Lleí situat a Vilanova del Vallès, Barcelona. Un lloc que compta amb un entorn fantàstic, i que així ho van apreciar els assistents, algun d’ells va comentar a twitter “La veritat és que l’enquadrament de #14rua és incomparable“.

Joan Font, Director Gerent d’Audifilm, va donar la benvinguda i va realitzar la introducció a la jornada, seguit per Joaquim Mestres, Manuel Recio i Emili Gironés, que van parlar sobre les novetats de la solució per a l’Administració Local Genesys i3.

Sota el lema, “Donde estés y a la hora que estés” es van tractar els diferents temes que es van presentar sobre l’entorn legislatiu, l’evolució tecnològica i els diferents aspectes fonamentals de Genesys i3. En aquesta xerrada es va comentar el nou marc legislatiu que s’ha de contemplar a les administracions públiques per a aquests anys següents, entre els quals es contemplen la necessitat d’implementar la factura electrònica, la signatura electrònica, i el seu entorn de seguretat.

També la interoperabilitat és un punt bàsic als entorns de les administracions locals, i aquest enfoc és un punt de partida per a les noves funcionalitats que incorpora Genesys i3.

Un altre dels aspectes rellevants és la mobilitat, la necessitat de realitzar diferents tràmits a peu de carrer i de mantenir el mateix entorn productiu. El punt fonamental de la solució Genesys, és la facilitat per a l’usuari.

Un cop realitzat aquest bloc, vam fer un petit descans per prendre un cafè i fer un piscolabis, en el qual vàrem aprofitar per parlar amb vells coneguts que feia algun temps que no vèiem.

Una taula-debat, d’estil similar al programa televisiu “59 segons”, va ser el següent bloc, sota el títol “Les claus de l’èxit de la innovació a les administracions locals avui”. Moderat per Josep Plaza, van participar Ascen Moro de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Francesc Masdeu de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Joan Aguer de l’Ajuntament de Figueres, Joaquim Mestres d’Audifilm, José Luis Álvarez de Consultors per a la Innovació i la Modernització (CIM), Pep Budí de l’Ajuntament de Cambrils, Natxo Cruz de l’Ajuntament de Figueres i Ramon Faja de l’Ajuntament d’Olot.

Aquesta taula debat va resultar ser molt interessant i, tot i que en un altre article tractarem amb més profunditat el seu contingut, us fem un breu resum.

Els punts clau per l’èxit d’un projecte a l’Administració Local són; el suport del mateix per part dels dirigents de l’entitat; disposar d’un full de ruta ben definit i d’una metodologia clara per tal de gestionar la innovació, i la col·laboració entre diferents entitats locals així com amb el sector privat. Un debat molt interessant i dinàmic, gràcies als participants que es van cenyir al poc temps del que disposaven per donar la seva opinió, cosa que va fer que els comentaris fossin molt concrets, i anessin al gra.

A continuació d’aquesta taula debat, es va canviar l’escenari i en va seguir una altra del qual el seu tema central va ser “Govern obert: realitat o ficció? quins són els reptes reals?”. En aquest bloc Xavier Sancliment va dur a terme la tasca de conductor de la taula en la que hi van participar Juan Romero, Cívic hacker i membre de Openkratio, Joan Soler, President de l’Associació d’arxivers – gestors de documents de Catalunya, Enric Pons, Responsable de l’administració de lafede.cat i Mario Alguacil, Director de tecnologies i gestió del coneixement a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Una interessant xerrada en la que es va posar de manifest la necessitat d’escoltar a la ciutadania i d’oferir els serveis i dades que aquesta reclama.

Van ser punts centrals de la taula, la necessitat de disposar d’ordenances de transparència i d’un sistema de gestió documental que faciliti l’obertura de les dades.

Al acabar aquesta taula-debat, un dinar-networking a l’aire lliure acompanyats per un dia radiant, ens va ajudar a mantenir les forces per continuar per la tarda amb una sessió menys tecnològica, però més personal.

A la sessió vespertina vàrem gaudir d’una xerrada-taller dirigida per Gemma Segura Virella sobre “Motivació i positivisme a través del Mindfulness”, la qual ens va ajudar a plantejar-nos la vida amb més autocontrol i a descobrir els factors que relacionen la motivació i el positivisme.

En definitiva, va ser una jornada en la que gràcies a la participació de tots, vàrem poder aprendre d’altres experiències. Des d’Audifilm volem agrair a tots els assistents la seva participació, no només físicament, sino també a través dels mitjans socials. Twitter va ser un gran aliat amb el hashtag #14rua, allà podreu veure els diferents comentaris que es van realitzar.

Us esperem a tots a la pròxima edició de la RUA.