Efectes colaterals d’una Administració Digital incompleta.

Mario Alguacil està publicant una sèrie d’articles sobre l’Administració Digital a la revista “Archivamos”. En el seu número 101, ens parla sobre els aspectes de la transició a l’entorn digital que s’han de cuidar per no generar una pèrdua de confiança en el nou entorn.

Entre aquests punts hi ha, la gestió documental, o els processos de generació, custòdia, signatura i intercanvi entre organitzacions; Gestió de temps i terminis de tramitació; Gestió d’identitats i rols en els processos de validació i signatura; Entorns de relació administració-ciutadà, així com les plataformes necessàries per donar cabuda a aquesta digitalització, i l’impacte que tenen en el futur de l’organització.

Un punt bàsic en tot el procés és que la digitalització es realitzi des d’un punt de vista “arxivístic”, és a dir, en l’inici s’ha de classificar correctament cada document per tal que a l’hora de la cerca es trobi la informació adequada.

Us recomanem que llegiu el document adjunt.